Monday, September 24, 2012

.aib.

Subhanallah
Maha Suci Allah dari sifat kelemahan yang lain

Subhanaka Allahumma wa bihamdika 
Maha suci Engkau (daripada sifat kekurangan), ya Allah Tuhanku, dan aku memuji Engkau 
Allahumma Ighfirli
wahai Tuhanku ampunilah (segala dosa)ku
Innaka Antat-Tauwwabur Rahim
Sesungguhnya Engkau Amat penerima taubat lagi Maha Penyayang

sungguh,
saya sungguh malu
teramat malu
malu sekali dengan Allah

kita dipandang hebat selagi mana Allah tutup keaiban kita kan?
bagaimana pula jika sebaliknya
T'___T'

ighfirli Ya Allah..
ighfirli Ya Rahman..
ighfirli Ya Rahim..

Allah tegur saya dengan cara yang sangat halus
sangat-sangat halus sampai betul-betul tembak hati saya
kali pertama melalui mesej yang tak-sengaja-dibaca oleh seorang sahabat
kali ke dua sedikit dahsyat sebab terkantoi terus
dan tipulah kalau saya langsung tak terkesan dengan tembakan bozuka yang confirm-confirm direct dari Allah tu!

mungkin selama ni Allah jaga dan tutup aib saya
dan once bila Dia buka
terus buat saya jatuh terduduk
tak mampu nak kata apa lagi

Allahu robbi...
sungguh saya sangat malu dengan Allah
dan sebab saya manusia biasa juga
saya malu kalau manusia lain di sekeliling saya tahu pasal aib diri saya yang sangat hina ni
saya sangat malu :(

saya sangat mohon 
mohon agar Allah masih simpan dan tutup aib saya di depan sahabat-sahabat
cukuplah dengan apa yang berlaku sebelum ni
saya perlukan kekuatan
saya butuh doa
saya MESTI berubah
inshaallah ini adalah turning point yang Allah nak hadiahkan untuk saya
hikmah atas semua dan segala yang berlaku selama ini

Ya Allah tutuplah aib dan cela kami, Dan ubahlah rasa takut kami menjadi rasa aman damai, Peliharalah kami dari depan dan dari belakang kami, Dari Kanan dan dari kiri kami, Dan dari atas kami dan dari bawah kami, Dan kami berlindung di bawah kemahaagunganMu, Dari malapetaka yang ditimpakan kepada kami, Dari arah bawah kami, Ya Allah ampunilah kesalahan kami, ketidaktahuan kami, Dan sikap berlebih lebihan kami dalam urusan kami, Dan hal hal yang engkau lebih tahu dari kami

saya yang perlu qawiyy untuk berdepan dengan semua ini,
eeffah

3 comments:

  1. tarbiyyah daripadaNya berlalu setiap masa, terpulang pada kita sama ada sedar atau tidak jentikan tarbiyyah daripadaNya.

    saya pernah mengalaminya, moga Allah menutup aib kita semua.

    rasa malu denganNya.
    rasa malu dengan diri sendiri.
    bersama mengintrospeksi diri.

    moga kita terus qawiey

    ReplyDelete
  2. ;)

    rindu lah praktikum sama-sama

    ReplyDelete
  3. hehehe.. (tibe2 nak tergelak..LOL) -_-""

    ReplyDelete

inspiring words